FR
Zorro
Marktleider in campingcars

Veelgestelde vragen over campingcars

 

 "Moet je voor een campingcar te trekken een speciaal rijbewijs hebben?"

Neen. Iedereen in het bezit van een normaal autorijbewijs mag met een campingcar rijden! Bij een caravan heb je dit wel nodig.

 

  "Heb ik een zware motor nodig om een campingcar te kunnen trekken?"

Neen. Het leeggewicht van de campingcars schommelt rond 380kg. Een gewicht dat bijna alle wagens kunnen trekken zonder problemen. Bij een caravan is dit, omwille van het hoge gewicht, niet zo. Hou er wel rekening mee dat bepaalde milieuvriendelijke wagens niks mogen trekken, ondanks het feit dat de motor dit wel aankan. Voor meer info raadpleegt U best uw garagehouder.

 

"Hoe snel mag ik rijden met een campingcar?"

Met een campingcar kan je overal het normale verkeer volgen zonder problemen. In Frankrijk op de autostrade is bijvoorbeeld 130km/u toegelaten en veilig!

In Nederland en Duitsland zijn er wel beperkingen voor het rijden met een aanhanger.

"Moet ik naar de technische controle met een campingcar?"

Neen. Een aanhangwagen dient pas gekeurd te worden vanaf een gewicht van 750kg. Met een caravan moet dit meestal wel.

 

"Betaal je extra péage in Frankrijk voor een campingcar?"

Neen. Je betaalt hetzelfde tarief als een normale wagen in tegenstelling tot wanneer je een caravan trekt.

 

"Kan ik met een campingcar ook in de winter gaan kamperen?"

Campingcars worden meestal aangeschaft om de zomervakantie mee door te brengen. Dit wil echter niet zeggen dat je er niet mee weg kan als het wat minder warm is. Omwille van het feit dat je niet op de grond ligt, heb je ook minder last van de kou in tegenstelling tot een tent. Over het algemeen trekt men er met de campingcar op uit van april tot september.

 

We zijn nu GESLOTEN

Van de Velde Johan en Irene

Pas terug van vakantie in Toscane met onze nieuwe Panama-up campingcar (derde in rij gekocht bij Zorro). Op zaterdagavond, de avond voor ons vertrek, constateerden we dat de remlichten van de campingcar niet functioneerden. Via via kwam ik terecht bij Boris, die op dat moment in Leuven dineerde met zijn echtgenote. Hij stelde voor naar de zaak te komen om daar het euvel te herstellen. Het was toen reeds 22u30. Na een half uur herstellingswerken werkten de remlichten nog steeds niet. Boris gaf niet op en heeft dan de campingcar nog eens aangesloten op controle apparatuur en alle lichten van de campingcar bleken te functioneren. Het probleem situeerde zich dus in de bedrading van de auto.
Een dikke proficiat aan Camping Zorro en in het bijzonder aan Boris, die zijn weekend-tijd spendeerde aan het willen oplossen van een probleem dat niet bij Camping Zorro lag. Nogmaals hartelijk dank voor de mooie en kosteloze service.
Johan en Irene

Gastenboek